Linzensoep met chipolataworstjes en zoete aardappel (maaltijdsoep)

Benodigdheden voor een lekker volle pan voor 4 personen

  • Olijfolie
  • Gekruide chipolataworstjes (10 stuks, van bijv. AH)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Kleine ui
  • Linzen in blik (400 gram)
  • Tomatenblokjes in blik (400 gram)
  • 2 middelgrote zoete aardappelen.
  • 1 theelepel  "Baharat” 1, 5 als je durft ;-) begin rustig en blijf proeven (Baharat: Jonnie Boer kruiden, in de supermarkt verkrijgbaar)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 theelepel Djinten (komijnpoeder)
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en hak je zin blokjes.  Doe een scheutje olijfolie in een soeppan. Snipper de ui en bak samen met de geperste knoflook in de olijfolie. Als de uien glazig zijn gaan de worstjes erbij. Schep goed om op middelhoog vuur en voeg de baharat, koriander en de djinten toe. Kruiden goed verdelen. Zet ondertussen 1 liter groentebouillion klaar met de  2 blokjes en gekookt water. Haal de worstjes uit de pan en en leg op een snijplank. Voeg de tomatenblokjes en de zoete aardappelblokjes bij de ui en roer om. Snij de chipolataworstjes in partjes, mag grof, (als het maar op een eetlepel past ) en gooi ze terug bij de rest. Omscheppen en dan de liter groentebouillon toevoegen. Het geheel lekker even een half uur laten pruttelen. Laat de linzen uitlekken en voeg ze aan de soep toe, nog even een kwartiertje laten pruttelen en klaar. Nog even zout en peper naar smaak toevoegen. Serveer met bijvoorbeeld vers Turks brood en roomboter.