Oosters getinte rundervinken

Nodig voor 4 personen:

  • 4 rundervinken
  • 1 flinke een stronk broccoli
  • 1 groentebouilonblokje
  • Basmatirijst (ongeveer 100 gr. per persoon, voor grote eters iets meer)
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 eetlepeld "Azaiatische kruidenmix " uit de vriezer  (AH, zie onder)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • boter om in te bakken
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • theelepel maizena
  • half kopje groentenat achter houden (zie recept)

Bereiden

Bereid de basmatirijst met wat zout zoals op het pak wordt aangegeven. Kook de broccoli  beetgaar in een paar minuten in water met het bouillonblokje. En hou tijdens het afgieten een half kopje bouliion/groentenat achter.

Verhit boter in een koekenpan en bak de rundervinken op een medium vuur, voeg tijdens het bakken de knoflook en de gesnipperde ui toe en bak deze mee. Voeg nu de 2 eetlepels Aziatische kruiden toe en blijve goed roeren. Nu kan de Ketjap Manis erbij en een theelepel maizena om de saus wat te binden. Voeg nu het groentenat toe en roer door. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveer als bolletjes rijst met de broccoli er omheen en wat "saus" over de basmatirijst rundervink ernaast. Easy en weer eens wat anders!  Tip: Voor de liefhebbers; lekker met sambal!