Kapucijner ovenschotel

Een milde ovenschotel en eens wat anders  met kapucijners!

Nodig voor 4

  • olijfolie
  • bakboter
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 blik kapucijners (265 gr)
  • 2 stelen selderij in plakjes
  • 500 gram vastkokende aardappelen in plakjes
  • 3 rundersaucijsjes (of runderbraadworstjes)
  • 1,5 knoflook & kruidenbouillon tablet (Zonnatura)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • scheutje melk (ongeveer 2 eetlepels)
  • 1 kopje water
  • peper en zout naar smaak
  • ovenschaal

Bereiding

verwarm de oven op 200 graden

Kook de aardappelen in water met een snufje zout gaar en laat ze afkoelen. Zodra het afgekoeld is snij je ze in plakjes.

Verhit in een koekepan wat bakboter en bak de saucijsjes mooi bruin, zodra ze gaar zijn haal je ze uit de pan en leg je ze op een snijplank om af te koelen. Zodra ze afgekoeld zijn snij je ze in mooie plakjes van ca. 1,5 cm. Doe het halve kopje water en de anderhalve bouillonblok bij de overgebleven bakboter die nog in de pan zit en roer goed door zodat het bouillonblokje mooi oplost.

Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en bak de ui en de selderij tegelijk wat glazig. Voeg dan de kapucijners (uitgelekt) toe en bak mee voor ca 3 miuten. Gebruik peper en zout naar behoefte. Zet het gas uit en voeg het de bouillon en de plakjes saucijs toe. Omscheppen tot het een mooie verdeling is.

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel de plakjes aardappel over de bodem. hier overheen kan het kapucijner/saucijs mengsel verdeeld worden.

Klop de eieren met de melk en roer de geraspte kaas erdoor. Verdeel het over  de schotel en bak het in ca. 25 minuten af tot de korst mooi bruin is.