Makkelijke Minestronesoep

Nodig voor een lekker volle pan voor 4 a 5 personen:

  • olijfolie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 blikjes g tomatenblokjes (per blik 400 gr)
  • 1 blikje borlottibonen (400 gr)
  • 2 groenteboullionblokjes op een liter water
  • 1 eetlepel pesto
  • klein snufje (bruine) suiker
  • 125 g kleine elleboog maccaroni
  • 125 g spekreepjes in provenciaalse kruiden (AH), wil je geen spek gebruiken, laat deze er dan uit of vervang met blokjes gerookte kipfilet.
  • 100 gr gebroken sperziebonen (diepvries)
  • (grove) zout en (grove) peper
  • druppeltje tabasco

Bereiden

Bak de spekjes apart in een koekepan niet helemaal uit en hard, maar medium. Gebruik je de gerookte kipiflietblokjes, dan is bakken niet nodig, voeg deze dan toe aan het eind van het bereiden). Zet een liter gekookt water met de bouillinblokjes klaar. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui op een laag vuur wat glazig in een grote soeppan. Schenk de tomatenblokjes, de sperziebonen en het water met de bouillonblokjes erbij. Voeg de pesto en suiker erdoor. Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Voeg de pasta toe en laat zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is. Roer af en toe door. Voeg de borlottibonen, spekreepjes nu toe en laat een nonchelant druppeltje Tabasco in de soep vallen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met sneetjes donkerbruin geroosterd brood en kruidenboter! Voor de "die hards" mag de fles Tabasco ook op tafel. Eet lekker!