Herfstpannetje gehakt/broccoli

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • Grote wok of hapjespan. (met deksel)
  • Olijfolie
  • 500 gram rundergehakt (of Quorn voor veggies !)
  • 200 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden.
  • 500 gram krieltjes uit het versvak (zijn voorgekookt)
  • 200 gram fijngesneden preiringetjes
  • 300 gram broccoliroosjes uit het versvak of van de stronk.
  • Peper (grof) en zout naar smaak
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels gedroogde perterselie
  • 1,5 bospaddestoelen bouillonblokje fijngesneden en opgelost in een 200 ml heet water.
  • Half theelepeltje paprikapoeder
  • Wat geraspte kaas (naar keuze  als topping

Bereiding;

Kook wat water en los het bouillonblokje vast op in het hete water.

Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Rul het gehakt mooi bruin en voeg de knoflook peterselie, en paprikapoeder toe, peper en zout naar smaak. Broccoli en preiringetjes erbij doen en 2 minuten omscheppen op hoog vuur. Dan de krieltjes en kastanjechampignons erbij. Schep het geheel nog eens 3 minuten om. Voeg nu de bouillon toe en schep goed om om te verdelen.. Even een deksel op de pan en op laag vuur even door laten pruttelen. Schep op de bordjes en doe er wat kaasrasp over heen als topping.

-Wil je meer kleur?  Rooster wat halve cherrytomaatje en garneer de bordjes er mee.

-Wil je de lightversie? Vervang de aardappelen dan met een grote courgette in blokjes gesneden.

-Wil je vegetarisch? Vervang dan het rundergehakt met Quorn