Eiertaartje uit de oven

Ik hou niet van eten weggooien. Dus in de weekenden moet de (koel)kast moet leeg bij mij! Geef die restantjes een waardig einde
zeg ik altijd. En voilà; zo ontstond deze eierschotel met spinazie en knakworst!

Nodig  (voor dit voorbeeld):
  • 4 eieren
  • 1 blikje knakworst (8 -10 stuks)
  • scheutje koffiemelk
  • een handje verse spinazie
  • 2 tomaten, kleingesneden
  • half uitje, gesnipperd
  • peper en zout
  • 2 eetlepels geraspte kaas als topping
  • middelgrote ovenschaal
Bereiden
Kluts de eitjes en voeg een snufje zout, peper en een scheutje koffiemelk toe tijdens het klutsen. Vet een ovenschaal in . Bak de verse spinazie, het uitje en de tomaten in een koekepan en verdeel in de ovenschaal. Schenk de eieren over de vulling, leg de knakworsten erbij en toppen met geraspte kaas.
Oven op 200 verwarmen en 20 minuten er in.
Is de binnenkant nog niet gestold na die tijd? Zet dan nog even in de magnetron om af te maken.
 
Je kan natuurlijk oneindig variëren met dit gerecht met al je 'restanten'. aan deze schotel kan weinig misgaan. Kijk eens kritisch in je (koel)kast en verbaas jezelf met het resultaat.