Aardbeien in balsamicoazijn

Dit is een favorietje uit één van mijn Italiaanse kookboeken. Makkelijk voor te bereiden, een gewaagde combinatie, maar altijd een succes.
 
Nodig voor 4 personen
 
  • 500 gram aardbeien schoongemaakt en gehalveerd
  • 60 ml balsamicoazijn (liefst goede kwaliteit, zo veel lekkerder)
  • 2 eeltlepels basterdsuiker
  • 2 theelepels citroensap
  • 1/4 kopje muntblaadjes, gescheurd in stukjes
 
Bereiding
Doe de aardbeien in een glazen schaal. Verhit in een kleine pan de balsamicoazijn en het citroensap, en roer alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
 
Schenk de balsamicoazijn over de aardbeien, strooi de muntblaadjes erover en schud even om. Bedek de met folie en laat minstens een uur in de koelkast intrekken. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
 
Simpel werkje, diepe bijzondere smaak!