Stamppot prei en linzen

Stamp eens wat anders, altijd leuk om eens te variŽren! Deze stamppot is ondanks de preien heel mild van smaak en heeft net even een andere twist.

Nodig voor 4  personen:

  •  Ca. 800 gram kruimige aardappels, geschild en gewassen
  • 2 grote (of 3 kleine) preien in ringen gesneden
  • 1 blikje linzen (400 gram)
  • 1 groentebouillonblokje om de aardappelen in te koken
  • 1 afgestreken theelepel djinten (komijnpoeder)
  • zout en (grove) peper
  • scheutje melk
  • eventueel een stukje vlees naar keuze, op de foto zie je chipololataworstjes (runder)
  • zout en peper naar smaak indien nodig
Bereiden:
 
Kook de aardappelen in een blokje groentebouillon. Voeg de laatste 10 minuten van het koken de preiringen toe en giet het geheel af. Stamp alles lekker grof en voeg de linzen (uitgelekt) en de djinten toe en roer door de stamppot. Voeg een beetje zout peper toe naar smaak en een scheutje melk om lekker smeuiig maken. Lekker met appelmoes en een stukje vlees naar keuze.