Kipgehaktballetjes met Ricottasaus

Ik heb altijd al iets met kipgehakt willen doen. Een hamburger maken is natuurlijk altijd lekker, maar lag erg voor de hand. Dit recept is geboren in mijn keuken en echt heel lekker uitgevallen. Lekker met pasta of rijst.

Nodig

  • Olijfolie
  • 500 gram kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1, 5 theelepel mosterd
  • 3  eetlepels paneermeel
  • 1,5 theelepel zout
  • versgemalen peper
  • halve theelepel cayennepeper
  • 200 gram champignons in plakjes
  • ca. 300 gram prei in smalle ringetjes ( is ongeveer 2 preien)
  • bakje Ricotta, 250 gram
  • half flesje kookroom
  • half blokje *bospaddenstoelboullion opgelost in half kopje heet water
Bereiden
 
Doe de kipgehakt in een ruime kom en voeg zout, knoflook, mosterd, cayennepeper en panneermeel toe. Kneed het geheel goed door. (Kipgehakt is heel plakkerig). Draai mooie kleine balletjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes mooi goudbruin. Voeg de champignons en de prei toe en roer rustig door zodat de balletjes heel blijven. Na 3 minuten doorroeren blus je het af met de bouillon. Nu de Ricotta erbij en zachtjes roeren tot een dikke saus. Als laatste een half flesje kookroom erbij en wat peper naar smaak. Laat nog even 3 minuten zacht pruttelen en serveer met pasta naar keuze of rijst. Eet smakelijk!
 
 
 * Bospaddenstoelboullion is verkrijgbaar bij Albert Heijn.