perzik/notentaartjes

Nodig voor 5 taartjes

  • (Ruwe riet)suiker
  • 50 gram krenten of rozijnen
  • 50 gemengde ongebrande en ongezouten noten
  • 1 blik halve perziken op vruchtensap (Hak) of op siroop, uitgelekt (410 gr), dit zijn 5 halve perziken.
  • 5 bladerdeeg vellen, ontdooit
  • 1 ei voor het eigeel om af te lakken
  • margarine om bakblik in te vetten
  • 1 muffin bakblik voor 6 stuks 
Bereiden:
Verwarm de voor oven op 200 graden.
Wel de krenten/rozijnen ca. 3 min. in warm water en laat ze uitlekken.
Doe ze in een kom en voeg er 5 theelepels suiker aan toe. Hak de noten grof met een mes en meng ze met de krenten/rozijnen. Vet de het bakblik in en duw de de vellen bladerdeeg op de bodem van het blik en laat de uiteinden naar buiten staan (zie foto). Verdeel de noten/krenten mix op de bodem en leg een halve perzik met de bolle kant er op. Maak nu een soort 'kraagje' om de perzik en besprenkel het kraagje met wat suiker. Tot slot splits je een ei en gebruik je het eigeel om de kraag af te lakken voor een mooi glanzend laagje. Bak ze af in 20 minuten! Smullen!
 
Tip: strooi er voor het serveren nog een beetje poedersuiker over.