Groentelasagna

Een lekkere en lichte lasagne, prima als vegetarische variant en perfect voor een warme dag. Ook ideaal om voor te bereiden.
 
Nodig voor 4:
  • olijfolie
  • 1 (middelgrote) ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 courgette
  • 5 stronkjes bleekselderij
  • 1 pakje Lasagnabladen
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gr.)
  • peper en zout
     
  • 2, 5 theelepel  Italiaanse kruiden (bijv.  van Verstegen)
  • mespuntje cayennepeper 
  • 100 gram geraspte kaas
  • half kopje melk
  • 1 ei
Wok/hapjespan
middelgrote ovenschaal
 
Bereiden:
Snijd de courgette overdwars door het midden en vervolges in plakjes. Snijd ook de bleekselderij in plakjes en snipper de ui grof. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime wok of hapjespan. Voeg de geperste knoflook , de ui en de groenten toe en bak deze onder goed roeren op medium vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de cayennepeper toen en roerbak het geheel nog 1 minuut. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het vuur uit en vermeng nu de tomatenblokjes door de groenten. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en maak om en om laagjes met de groentesaus de lasagnabladen. Begin en eindig met de groentesaus. Meng het ei, de kaas en halve kopje melk in een kommetje en verdeel het over de lasagna. Het geheel nog 30 minuten afbakken in de oven op 200 graden. Lekker met stokbrood en kruidenboter! Eet lekker!

  Afbeelding invoegen