Hartige taart met kip en kerrie

Deze taart is makkelijk voor te bereiden. Ik maak hem graag als er borrelbezoek komt. Een Nederlandse hartige taart met Surinaamse en Arabische invloeden. In welk hokje je deze ook wil plaatsen; Hij is gewoon lekker!

Nodig voor 4 a 5 personen:

  • 1 ronde hartige taart/quiche ovenschaal, doorsnee ca 24 cm
  • olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2,5 theelepels kerriepoeder (milde kerrie), uitschieten mag!
  • 1 theelepel kipkruiden met paprika en koriander (te koop bij AH)
  • peper en zout
  • 300 gr. kipfilet in blokjes
  • 1 zak diepvries doperwten (450 gr)
  • 500 gram aardappelblokjes of (bakaardappeltjes AH) uit het versvak. Dit zit meestal in zakken van 600 gr of meer .(Je kan het ook zelf maken met vastkokende aardappels, dan wel goed voorkoken!)
  • 1 rol Dannerolles deeg voor 6 supergrote croissants
  • 200 ml crème fraiche
  • 1 ei

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm wat olijfolie in een ruime hapjespan of wok.  Bak de kipfilet mooi bruin, snipper ondertussen de ui en bak in een paar minuten glazig mee, voeg de geperste knoflook, de kerrie en kipkruiden toe en peper en zout naar smaak. Doe de aardappelblokjes en de diepvries doperwten erbij en schep het geheel om. Als alles mooi gaar is is voeg je de crème fraiche toe. Goed doorroeren en dan mag het gas uit.

Vet de ovenschaal in met wat olie, rol het croissantdeeg uit. Verdeel het deeg in 2 grote plakken. Bedek de onderkant van de ovenschotel met een deel deeg, mooi langs de randen mee. Doe de vulling in de schaal op het deeg en verdeel het gelijkmatig in de schaal. Bedek nu het geheel met de andere plak deeg en duw mooi langs de randen dicht. Kluts je eitje en kwast de bovenkant in voor een prachtige glans.

Nu 20 minuten in de oven op 200 graden.