Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze site te verbeteren. Dit omvat cookies van derde partijen, zoals Google Analytics, die ons helpen te analyseren hoe u onze website gebruikt, en / of cookies van sociale media-platforms zoals YouTube, die interactieve content op onze website mogelijk maken.
Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij gebruiken deze cookies alleen met uw toestemming. Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van deze cookies. Als u echter niet instemt, kunt u op "Weigeren" klikken. Houd er rekening mee dat als u de cookies weigert, sommige functies van de site, zoals ingesloten YouTube-video's, mogelijk niet correct functioneren.
Deze (h)eerlijke kleine muffins zijn lekker als tussendoortje voor de zoete trek. Als basis amandelmeel i.p.v. bloem of andere tarwesoorten deze keer. Amandelmeel valt niet onder tarwe, het bakt ook echt anders, de minimuffins zijn hierdoor ook "compacter" en kruimeliger. Mooie bijkomstigheid is dat je met amandelmeel je koolhydraatinname laag houdt. Anyway, ze zijn gewoon heel erg lekker en dat is waar het om gaat, dus aan de slag!
Nodig voor 12 minimuffins:
1 oventray voor 12 minimuffins of 12 losse minivormpjes
1 banaan, geprakt
100 gr amandelmeel
Handje ongebrande noten, klein gehakt
50 gr (gras)roomboter, gesmolten (magnetron)
1 ei
2 eetlepels agavesiroop
1 eetlepel Griekse yoghurt
Halve theelepel bakpoeder
Klein snufje zout
optioneel : Wat ongebrande nootjes naar keuze voor decoratie (halve amandelen op de foto)
Bereiden:
Meng alle ingrediƫnten in een grote kom en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de oventray in met roomboter en vul deze met hoopjes beslag en druk de hoopjes zachtjes aan. Decoreer eventueel de hoopjes met een nootje en bak ze in ca. 15 minuten af. Laat ze goed afkoelen na het bakken. Schep ze met een lepel uit de tray, Ze zijn namelijk erg kruimelig en plakken flink aan de onderkant. Indien je losse vormpjes gebruikt is dat natuurlijk niet nodig!