Pasta met courgette (vegetarisch)

 
Een heerlijke lichte, vegetarische pastasaus met knapperige courgette en een volle smaak!  

Nodig:
  • Pasta naar keuze, ik heb hier gekozen voor vlinderpasta
  • 1 flinke courgette, gewassen en in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gram)
  • 2, 5 theelepel Italiaanse kruiden (bijv. van Verstegen)
  • half blokje groentebouillion
  • half kopje warm water
  • scheut olijfolie
  • zout en peper
Bereiden:
Kook je pasta zoals beschreven op de verpakking.
Verhit in een hapjespan of wok een scheutje olijfolie en fruit de uien samen met de knoflook en de blokjes courgette tot alles glazig is (op middel vuur). Voeg dan het blik tomaten in blokjes en de Italiaanse kruiden toe. Roer het geheel door op laag vuur. Verkruimel het halve bouillionblokje in een half kopje warm water zodat de bouillon oplost en voeg het toe aan de saus. Gebruik zout en peper naar smaak. Nog even 5 minuten zachtjes laten pruttelen en af en toe roeren. Lekker met geraspte kaas on top! Eet smakelijk!
 
Tip: Serveer met frisse ijsbergsla en mozzarella



  Afbeelding invoegen