Yoghurtijs op een stokje

IJs is natuurlijk altijd lekker en zeker met warm weer. Dit is een gezonde(re) variant dan de ijsjes die je kant en klaar koopt en bovendien heel simpel in elkaar gedraaid is. Omdat ik hier Griekse yoghurt heb gebruikt is dit ijsje heerlijk fris en romig! Ze "vliegen" hier echt mijn vriezer uit, zo lekker vinden ze het hier!
 
Nodig:
  • 1 setje Ijslollyhouders (waar je normaliter waterijsjes in maakt)
  • Griekse yoghurt (liefst een hele romige zoals de "creamy" van Lidl)
  • een paar druppels zoetstof * 
  • een  flinke hand frambozen, vers of diepgevroren
  • een kom
 
Bereiden:
Meet af hoeveel er ongeveer in de ijslollyhouders past aan Griekse yoghurt en schep die hoeveelheid in een kom. Voeg wat druppels zoetstof toe. Proef nu eerst of het zoet genoeg naar jouw smaak. Pas op met zoetstof, het is al snel te zoet! Voeg de frambozen toe en roer het goed door. Vul de houders met het mengsel en zet voor minimaal 3,5 uur in de vriezer!
That's all there is!  Natuurlijk kun je eindeloos met fruit combineren, bijvoorbeeld met bosbessen, bramen, stukjes perzik enz! 
 
Tip: heb je geen romige Griekse yoghurt, laat er dan een scheutje slagroom (ongezoet) on vallen! 

* (als je liever stevia gebruikt of suiker, kan allemaal, dat is natuurlijk persoonlijk)

  Afbeelding invoegen