Deze romige pasta heb ik van onze eerste oppas. Zij werkte destijd
ook bij kinderdagverblijf Paddington waar ze deze ook maakte. Dit recept
heet bij ons thuis dus gewoon "Pasta Paddington". Ik heb er door de
jaren heen een eigen variant van gemaakt.
Nodig (4 personen):
- olijfolie
- klein teentje knoflook (geperst)
- ca. 350 gram kipfilet in blokjes gesneden
- groot kuipje paturain kaas (mag ook light variant)
- 1 ui gesnipperd
- pakje macaroni ca. 450 gram (maar mag ook penne of strikjespasta zijn)
- half pak gehakte spinazie a la creme gebruik ca. 350 gr. (diepvries)
- peper en zout
- scheutje room of volle melk.
- grote hapjespan of wok
Bereiding
Kook de macaroni (of pasta naar keuze) met wat zout zoals beschreven op het pak.
Braad de blokjes kip mooi bruin in een eetlepel olijfolie, voeg de knoflook en de ui toe en bak tot de uit glazig is.
Voeg peper en zout toe naar behoefte. Voeg nu de spinazie toe en lekker roeren tot deze ontdooit is.
Nu kan de paturain er in het geheel bij, doorroeren tot het een mooie gladde saus wordt.
Voeg
de macaroni erbij. doet dit gedosseerd, zodat je naar eigen inzicht een
mooie verdeling krijgt. (steeds een schepje erbij, anders gaat de
romige smaak verloren en dat is zonde!)
Nu lekker doorroeren in de pan en een scheutje room of volle melk erbij.
Lekker met wat cherrytomaten ernaast.
Tip: schep er een eetlepel groen pesto doorheen (of als toppping)
|
|
(onder: vegetarische variant)
|