Draadjesvlees
Draadjesvlees is niet moeilijk, de voorbereiding is een paar
minuten, het wachten duurt echter wel lang, je moet er wel uren bij
blijven. Er zijn vele recepten met bier of met koek. Maar ik gebruik
eigenlijk het liefst mijn eigen eenvoudige recept.
Nodig voor 4 personen
Bereiden
Verdeel wat grof gemalen peper over de stukken vlees en smeer dat aan beide kanten goed in.
Verhit ruim bakboter in een grote braadpan en schroei het vlees
dicht aan beide kanten totdat het mooi bruin is. Voeg nu het kopje heet water toe waar je het halve bouillonblokje in hebt laten smelten.
Het scheutje azijn gaat er nu ook bij, dit helpt om het vlees nog zachter te
krijgen. Leg de laurierblaadjes in de jus. Leg de halve sjalotten en ui op
het vlees. Voeg grof zout naar smaak toe, rustig aan, je kan altijd
halverwege bijzouten. Knip een stuk bakpapier op maat en leg dit tussen
de pan en deksel. Dit zorgt er voor dat je het vocht telkens op het
vlees terug druppelt en zo wordt je vlees niet droog. Zet het vlees heel
zachtjes op en laat dit 3,5 uur door pruttelen. Tussendoor kopjes
water toevoegen om nat te houden.
De geur van sudderend draadjesvlees trekt iedereen in huis als een magneet naar de keuken. Je geduld zal worden beloond!
|
|