Romige tortillawraps

Nodig (4 personen)

  • kipfilet in blokjes,  ca. 350 gram
  • zak fijngesneden champignon roerbakmix (400 gr, AH)
  • eettlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels "Kipkruiden met zout, paprika en koriander” (AH vierkant potje)
  • klein blikje kidneybeans (160 gram)
  • ¾  blik maiskorrels (blik a 300 gr.)
  • 1 bekertje creme fraiche a 200 gr.
  • Tortilla wraps naar keuze (Ik kies meestal de kleine, 2 pakken a  8 stuks, wat je dan over houdt is lekker voor de lunch de volgende dag met gesmolten kaas uit de oven)!

Bereiding:

Bak de kipblokjes mooi goudbruin in de olijfolie, voeg de knoflook toe.

Verdeel tijdens het roerbakken de kipkruiden over de kip en goed omroeren.

Als de kip mooi dicht geschroeid is kan de zak met roerbakmix erbij, lekker 3 minuten omscheppen op hoog vuur. Zet het vuur nu lager en doe de kidneybonen en maiskorrels er nu bij, weer even omscheppen. De creme fraiche kan er nu bij. Deze goed verdelen, tot je een mooie gele romige saus krijgt, nog 2 minuten laten pruttelen. Klaar om te serveren! Lekker met frisse eikenbladsla en fijngesneden tomaten.

Tip: zet er een tacosaus bij voor de liefhebbers of de pot met sambal oelek voor de "bitelovers”.