Goedgevulde salade
Dit is echt een topper bij ons, moet ik ook vaak op aanvraag maken hier. Eigenlijk is deze salade uit nood geboren in de zomer. Dan eet je al veel salades. Soms ben je dan die "verantwoorde" salades wel eens zat, wil je gewoon wat meer "bite". Het is eigenlijk een goedgevulde aardappelsalade. Hij doet het geweldig bij BBQ, of gewoon met een stukje vlees uit de pan/oven/grill en wat stokbrood.
Bereiding: Kook de eieren hard. Kook de aardappelen en de sperziebonen in licht gezout water gaar. Bak de spekblokjes. Snijd de tomaten in blokjes en laat deze even uitlekken in een vergiet . Laat alles goed afkoelen. Snijd de aardappels in schijfjes of blokjes. Leg de ijsbergsla in je kom, verdeel de tomatenblokjes, de spekblokjes en de sperziebonen over de de sla. Hussel het geheel door. Voeg nu 3 eetlepels mayonaise toe en hussel het geheel weer door tot de mayo goed verdeeld is. strooi wat peper en zout naar smaak toe. Snijd de eieren in partjes van vier en verdeel over de salade. Zet hem nog even lekker in de koelkast voor je serveert, hij is koud op zijn lekkerst! Tip: experimenteer met groente! Je kunt bijvoorbeeld de sperziebonen vervangen door groene asperges. Je kunt de grote aardappels ook vervangen door een zakje voorgekookte aardappeschijfjes, deze moet je dan nog wel kort gaar afkoken. |
|