Gevulde pistoletbootjes

Gezellige broodjes uit de oven, als brunch of lunch.

Nodig voor 4 bootjes

  • 4 witte pistoletjes
  • 4 eieren
  • scheutje koffiemelk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 stengels bosui
  • 4 knakworsten
  • peper en zout
  • snufje paprikapoeder

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Kluts de eieren met een scheutje koffiemelk en breng op smaak met peper, zout en het snufje paprikapoeder. Snij de bosui en de knakworst in ringen van 1 centimeter en voeg toe aan het eiermengsel. Voeg de geraspte kaas ook toe en roer mee in het mengsel.

Snijd de bovenkant van de pistoletjes met de vorm mee open (ovaal dus) en pluk het witbrood er uit zodat je ze goed kan vullen.
Maak de broodjes even goed nat aan de buitenkant (onder de kraan), de broodjes moeten nog even in de oven, zo verbranden ze niet. Verdeel het eiermengsel in het 'bootje' en zet ze in het midden van de oven. Bak in 20 a 25 minuten klaar.
 
Check met een sateprikker of de binnenkant mooi gestold is, zo niet dan kan het afgemaakt worden met 2 extra minuten op magnetronstand (750 watt).