Tomatensoep van Jamie a la Zaar

Het uitgangspunt van dit recept is een tomatensoep van Jaimy Oliver. Ik heb het zelf wel wat aangepast zodat het meer in het concept "lekker en makkelijk" past. Maar het doet niet af aan de smaak!
 
Nodig 
  • 3 blikjes tomaten in blokjes ( a 400 gram), uitgelekt
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, geschild en grof geraspt
  • 1 handvol verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes fijngehakt
  • olijfolie
  • evt. room om mee te serveren
Bereiden
 
Doe de ui, knoflook, wortel en basilicum-steeltjes in een grote pan met een flinke scheut olijfolie. Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder het bruin te laten worden, blijf af en toe roeren. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en de giet de bouillon erbij. Laat alles nog 10 minuten met het deksel op de pan pruttelen. Doe het vuur uit en pureer de soep met behulp van een keukenmachine, een blender of een staafmixer. Giet de gepureerde soep terug in de pan, breng het weer aan de kook. Voeg voorzichtig met zout en zwarte peper uit de molen naar smaak. Bestrooi de als je de tomaten soep serveert met stukjes gescheurde basilicumblaadjes. Je kan als je wilt een 'slingertje' room op de ingeschonken soep laten vallen.