Mac and cheese met prei en kipfilet

Mac and Cheese is eigenlijk een "veramerikaansde" pasta.  Vaak een wat melige hap. Vooral kids vinden dit lekker. Zaar zou Zaar niet zijn als ze de middenweg niet zou vinden zodat er voor de volwassenen ook nog wat aan is. Mac and Cheese my style:
    
Nodig (4 personen)
  • 400 gram macaroni
  • olijfolie
  • 2  tenen knoflook, geperst     
  • 2 middelgrote preien in ringen gesneden.     
  • 200 gram gerookte kipfiletreepjes (AH) (mogen ook magere hamblokjes zijn)     
  • 500 ml magere melk
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout     
  • mespuntje cayennepeper       
  • 7 plakjes Cheddar smeltkaas voor de tosti
  • 1 dessertlepel mosterd
  • 2 eetlepels paneermeel     
  • 100 gram geraspte kaas (in twee keer gebruiken zie recept)    
  • middelgrote ovenschotel, ingevet
Bereiden
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Kook de macaroni met wat zout zoals beschreven op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de de knoflook en preiringen glazig. Voeg peper en zout naar smaak toe en de cayennepeper. Voeg ook de kipfiletreepjes toe, omscheppen en vuur mag uit. Meng nu de melk en bloem in een steelpannetje. Roer tot een gladde massa. Kook zachtjes tot het begint in te dikken. Voeg de 7 plakken Cheddar, 50 gram geraspte kaas en de mosterd in de melk en roer tot een dikke saus. Haal de saus van het vuur en meng goed door met de prei, kipfilet en macaroni.
Schep het mengsel in de ovenschaal. Strooi de paneermeel en de andere 50 gram geraspte kaas erover. Bak in 25 minuten af.