Gehaktbal van Jonnie Boer
Een gehaktbal is nog niet zo vanzelfsprekend. Maar deze van Jonnie Boer is met recht de lekkerste! Eindelijk een lekkere en smakelijke gehaktbal!
Nodig
Bereiden
Doe
alles behalve de fond en de boter door elkaar en kneed dit goed door elkaar met de handen. Je kunt hier
vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere. Je kan de gedraaide ballen nu een half uur in de koelkast zetten, zo blijven ze mooier in vorm. Maar dit is niet noodzakelijk. Ze mogen ook meteen de pan in.
Verhit boter in de pan en bak de ballen rondom tot alle kanten lekker bruin zijn. Schenk de fond erbij (je kan ook eerst bakvet eruit scheppen, iets gezonder). Laat alles een half uur in de pan lekker sudderen. Zet de deksel schuin op de pan zodat de fond een beetje kan inkoken. Ik zweer bij dit recept! Lekker met een stamppotje of een gekookt aardappeltje met groente. |
|