Fusilli met paprika/roomsaus

Nodig voor 4 personen
  • 1 pak fusilli, ca. 500 gram (krulletjespasta)
  • 2 rode paprika's, schoongemaakt en grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 200 gram creme fraiche 
  • 1, 5 theelepel paprikapoeder (in 2 delen gebruiken, zie recept)
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • blender of staafmixer
Bereiden
Kook de fusilli zoals aangegeven op het pak.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en voeg de paprika, ui en knoflook toe, bak op hoog vuur en totdat het mooie verschroeide kantjes krijgt zonder aan te branden. Blijven omscheppen anders verbrand het. Voeg zout, peper en 1 theelepel paprikapoeder toe. Als alles mooi gemengd is doe je het vuur uit en schenk je alles over in de blender of in een bak waar je de staafmixer doorheen kan doen. Voeg ook de creme fraiche toe aan de blender en pureer het geheel tot een gladde saus.
 
Maak de hapjespan schoon en verhit weer wat olijfolie. Bak de kipblokjes met wat peper, klein beetje zout, en een halve theelepel paprikapoeder mooi bruin. Voeg het paprikamengsel toe en laat even 2 minuten pruttelen. Garneer op de bordjes met wat paprikapoeder er over.
Serveertip: Lekker met veldsla, tomaat en mozarellaballetjes met wat Balsamicoazijn.