Pasta met gehaktballetjes

Nodig voor 4 personen:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 Pak pasta naar keuze voor 4 pers. (ca 450 tot 500 gr.)
  • 1,5 eetlepel Italiaanse Kruidenmix (ik gebruik Verstegen kruiden)
  • 2 sjalotjes, klein gesnipperd.
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • halve theelepel komijnpoeder (djinten)
  • halve theelepel cayennepeper
  • 1 hele theelepel gedroogde peterselie
  • zout en grove peper naar smaak (niet te veel zout!)
  • half blokje groentebouillon in 100 ml warm water opgelost
  • 1 blikje tomaten in blokjes (400 gr.) olijfolie
 
 
Bereiding
 
 
Kook de pasta met wat zout zoals op de verpakking staat.
 
Meng het gehakt met de gesnipperde sjalotjes, de geperste knoflook en alle bovenstaande kruiden. Lekker met de hand goed mengen. Draai balletjes van ca. 2 cm. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en braad de balletjes mooi bruin, blus het geheel met het blikje tomatenblokjes en het halve opgeloste bouillonblokje wat in water is opgelost. Laat nog even pruttelen zodat de smaken mooi vermengen. Dien op met de pasta en frisse schijfjes tomaat. Lekker !