Lasagna spinazie en kabeljauw

Nodig voor 4 personen:

  • 4 grote stukken kabeljauw (diepvries)
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 2 middelgrote uien, grof gesnipperd
  • spinazie a la creme (diepvries 750 gram)
  • bakje Paturain (165 gram)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • peper en zout 
  • lasagnabladen
  • half kopje melk 
  • 1ei
  • Olijfolie of arachideolie (bij vis gebruik ik vaak arachideolie omdat deze de vis mooi dicht schroeit, heb je dat niet, dan volstaat olijfolie prima)
Bereiden:
 
Verhit wat olie in een hapjespan en bak de kabeljauw mooi bruin aan alle kanten (hoeft niet te ontdooien). Voeg onder het bakken door de knoflook en de uitjes toe en hussel door de pan. De vis mag breken en uit elkaar vallen. Nu gaat de spinazie er door, roer het door elkaar en voeg het bakje Paturain toe. Voeg nu ook zout en peper toe naar smaak. Het gas mag uit als alles een mooi sausje is geworden. Voeg de gesneden tomaten er aan toe en roer ze erdoor. Vet een ovenschaal in en begin met een laag saus en daarover de lasagnabladen, zo bouw je laag voor laag en eindig je met saus.
Kluts het ei met de melk en voeg de kaas toe, roer door en verdeel over de lasagna. Bak de schotel af in 30 minuten op 200 graden. Lekker met sla en/of stokbrood met kruidenboter!