Romige kipkerrie met groenten

Nodig voor 4 personen:

  • Olijfolie
  • 1, eetlepel gesneden platte peterselie
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 3 stengels selderij, in partjes van 1 cm
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • halve tablet kippenbouillon, opgelost in een half kopje gekookt water
  • 200 gram crème fraîche
  • zout en peper
 
Bereiden:
Verhit wat olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak mooi lichtbruin.  Voeg kerriepoeder toe en daarna zout en peper naar smaak. Nu kunnen de groenten erbij, deze schep je er al bakkend doorheen tot ze beetgaar zijn. Blus nu het geheel af met de bouillon in het halve kopje water. De crème fraîche en de peterselie kan er nu bij, mooi doorroeren tot een goedverdeelde saus. Laat het geheel nog 10 min op een laag pitje door pruttelen. Serveer met (basmati) rijst, een frisse salade en eventueel partjes ananas. Eet smakelijk!