Rucola met bieten en Chevre

Deze salade kan ik echt zomer en winter eten.  De zoete smaak van de bieten in combinatie met pittige rucola en de romige Chevre is echt heerlijk!
 
Als bijgerecht is deze salade voor 4 personen,  als lunch is deze prima voor 2 personen, heerlijk met geroosterd bruin brood met boter.

 Nodig

  • Zakje rucolasla ( 40 gram)
  • 1 gekookte biet, klein gesneden
  • 4 plakjes Chevre (romige geitenkaas, word in rolletjes verkocht)
  • een flinke hand walnoten
  • Dressing: besprenkelen met een milde olijfolie en wat balsamicoazijn. (Tip; ik heb zelf de balsamico met een "spraykopje" zo heb je nooit te veel!)
Bereiden:
Leg de rucola op een saladeschaal,  verdeel de gesneden bietjes over de sla. snij/verkruimel de Chevre er overheen en vervolgens de walnoten. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en balsamicoazijn.  Zo makkelijk is lekker!
 
Variatietip: Doe in plaats van bovenstaande dressing wat druppels zoetpittige chilisaus over de salade.