Fusillitaart

Nodig voor 4 personen
  • 1 pak fusilli ca. 400 gram
  • ca 400 gram Italiaanse wokgroenten
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blikje tomaten in blokjes (400 gr.)
  • 1  klein blikje tomatenpuree (70 gr)
  • peper en zout naar smaak
  • geraspte kaas (ca 150 gr)
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • half kopje melk
  • Rond bakblik voor taarten (springvorm)
  • bakpapier
Bereiden:
Kook de fusilli zoals op het pak aangegeven met een snufje zout en giet af.
 
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het gehakt met de knoflook, de Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg als het gehakt mooi bruin is de wokgroenten toe en bak deze  ca. 3 minuten mee. Voeg als laatste de tomaten uit het blik en de tomatenpuree toe en laat het nog 3 minuten pruttelen. Doe het gas nu uit. Schep de fusilli door de saus in de hapjespan. Hussel alles goed door elkaar. 
 
Knip bakpapier rond voor op de bodem van het ronde bakblik en stort het pastamengsel in het bakblik. Druk het ietwat aan met een lepel. Meng de eieren een half kopje melk en de kaas en verdeel dit over de pasta.
 
 
Bak het geheel af in de oven in 20 minuten op 200 graden.
Zodra het klaar is snijd je met een mes langs de rand de fusillitaart los en verwijder je voorzichtig de ring. Serveer de taart op een plat, groot bord. Lekker met een frisse groene salade! Eet smakelijk!