Granola (muesli)

Een gezond ontbijt is de beste start van de dag. Variatie is natuurlijk de sleutel tot graag en goed ontbijten. Dit is een heerlijke basis voor een suikervrije granola om zelf te maken.  Ideaal om op zondag voor de hele (werk)week te bereiden. De pot gaat bij ons elke week leeg, soms al op donderdag :-).

Nodig:
100 gram amandelen (ongezouten en ongebrand)
50 gram zonnebloempitten
200 gram havervlokken
3 theelepels cocosolie
4 eetlepels agavesiroop
1 theelepel vanilleextract
klein snufje zout
 
Bereiden:
Verwarm de oven op ca. 175 graden. 
 
Hak de amandelen in grove stukken en doe ze met de haver, de zonnebloempitten en het zout in een kom en meng goed door elkaar.
Smelt de cocosolie (evt in de magnetron) en vermeng deze met de agavesiroop en het vanille extract. Doe het mengsel door de kom met haver en noten en schep goed door.
Verdeel de granola in een grote ovenschaal en bak deze in ongeveer 25 minuten af. Tussendoor een paar keer doorroeren zodat alle kanten goed gebakken worden. De granola hoort lichtbruin te worden, dan is hij lekker knapperig. Eenmaal klaar, dan de granola rustig af laten koelen in de ovenschaal. heerlijk met (Griekse yoghurt). Gebruik de agavesiroop om hem extra te zoeten. Je kan de granola in een weckpot zeker 1,5  a 2 weken goed houden.
 
Variatietips:
Voeg na het bakken van de granola 2 handjes rozijnen (of ander gedroogd fruit toe).
 
Vervang de amandelen eens met andere ongebrande noten die je lekker vindt (of een mix).