Broccolisoep met zalmsnippers

Een heerlijke lichtgebonden romige soep, ideaal voor de maaltijd.

Nodig voor grote pan (5 a 6 personen):

  • 1,5 middelgrote ui, gesnipperd

  • ca 600 gr. broccoli (zonder stronk gewogen, die moet er af)

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 3 blokjes kippenbouillion

  • 1 pakje gerookte zalm, (of kant en klaar gesnipperde zalm)

  • 2  kleine aardappels, geschild

  • olijfolie

  • bekertje creme fraiche (125 gr)

  • 1700 ml kraanwater

  • peper en zout
    Staafmixer

Bereiden:

Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de uien en de knoflook lichtbruin. Snijd de broccoli in roosjes en de aardappel in partjes en voeg deze ook toe. Nu kan het water er ook bij en de 3 bouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook en laat met de deksel er op 15 minuten koken. Snijd in de tussentijd de zalm in snippers. Na een kwartier kan het gas omlaag en pureer je het geheel. Voeg de creme fraiche toe en pureer nog even een minuutje door tot deze geheel glad opgenomen is in de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer de soep met in elk kommetje een flinke eetlepel zalm. 

Tip: Hou je niet van vis: vervang dan de zalm met gerookte kipfilet in blokjes of reepjes.