Appel-notencake (suikerarm)

Appel en cake zijn natuurlijk al sowieso een gouden duo. Met wat walnoten krijgt de cake nog een lekkere bite. Deze suikerarme cake is smaakvol en ook nog een beetje verantwoord. Hij kleurt donkerder omdat in dit recept ook dadelstroop gebruikt wordt als zoetmiddel. Een hit in huize Zaar!

Nodig:
200 gram zachte roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
50 milliliter dadelstroop
3 eetlepels ruwe rietsuiker
4 eieren
snufje zout
2 middelgrote appels, geschild en in blokjes
1,5 theelepel kaneel
80 gram walnoten, grof verkruimeld (met mes op een snijplank)

Cakeblik, ingevet
Beslagkom
Mixer

Bereiden:
Verwarm de oven op 160 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel, de roomboter en de eieren in de kom en mix dit met de dadelstroop, de ruwe rietsuiker, kaneel en het snufje zout. Zodra het mengsel mooi glad is voeg je de stukjes appel en de stukjes walnoot toe en verdeel je deze met een vork goed door het mengsel. Vet het cakeblik in met roomboter of olijfolie. Bak de cake in 60 minuten af. Als je met een satéprikker in de cake steekt en je haalt deze er zo goed als schoon uit is de cake klaar. Laat de cake goed afkoelen voor je hem serveert, anders valt hij uit elkaar bij het snijden van plakjes. 
 
Tip; je kan natuurlijk spelen met de hoeveelheden dadelstroop en suiker, proef je beslag en bepaal zo of het voldoende is. 
      Afbeelding invoegen