Aspergesoep
Nodig voor ca. 6 porties:
Bereiden:
Kook je eieren hard en snijd de kipfilet in reepjes.
Schil de asperges met een aspergeschiller of dunschiller. Verwijder de onderste stukken en snijd de asperges in stukken. Bewaar de schillen voor de bouillon. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalotjes met de kerriepoeder ca. 2 minuten. Voeg dan de aspergeschillen toe en fruit nog een minuutje mee. Voeg nu het water toe en verpulver de de bouillonblokjes in de pan. Breng de zachtjes aan de kook met de deksel er op. Laat het 30 minuten pruttelen.
Na een half uur met een schuimspaan de schillen er uit vissen en wegdoen, nu kunnen de asperges en de aardappelen erbij. Laat nu de soep, afgedekt, nog 15 minuten op een laag vuur koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot deze helemaal glad is. Voeg de 100 ml kookroom toe en roer deze er goed door. Voeg peper en zout toe naar smaak.
|