Borrelbrood Caprese

Dit is makkelijk en vooral heel lekker borrelbrood. Heerlijk bij een zomerse borrel in de tuin of gewoon naast een kop soep als maaltijd. 

Nodig:
  • 1 klein stokbroodje (bruin of wit naar keuze)
  • 1 bol mozarella (200 gr, uitgelekt ca 125 gr.)
  • 1 potje pesto (ca 130 gr)
  • 1,5 eetlepel pijnboompitten
Bereiden:
Snijd het stokbrood overdwars in twee helften welke je beiden kan beleggen. Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Bestrijk de de twee broden met een laagje pesto. Doe dit niet te scheutig, maar ook niet te weinig. Bewaar nog een eetlepel pesto. Verdeel de mozzarella en de tomaat om en om over de broden. Doe nu een klein likje over elk mozzarellaplakjes. Verdeel de pijnboompitten over de broden. Bak de broden af in de oven op 200 graden gedurende 6 minuten zodat de mozzarella mooi smelt. Snijd de broden per plakje in sneetjes. Dus in sneetjes mozzarella en sneetjes tomaat. Genieten! 
 
Tips: Ook lekker, verdeel wat ringen rode ui over de broden of gebruik verse basilicumblaadjes als garnering zodra ze de oven uit zijn.

  Afbeelding invoegen