oven, broccoli, broccolischotel, zaar, zaar kookt, zaarkooktenzo.nl, kip

Broccoli en kip ovenschotel

Nodig voor 4 personen:
  • 400 gram kippendijreepjes (kipfiletblokjes mag ook, maar zijn iets droger)
  • 2 stronken broccoli
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kuipje zuivelspread met bieslook light, bijv. van Philadelphia of gewoon AH (200 gr)
  • 2 eieren
  • 1 tomaat, kleingesneden
  • scheutje melk (ca. 3 eetlepels)
  • Peper en zout
 
Bereiden:
Snijd de grote stelen van de broccoli af zodat je goed roosjes kunt maken. Kook dit op zacht vuur in een pan met ruim water met het bouillonblokje tot het beetgaar is. ( ca. 8 min is voldoende, doorgekookte broccoli is gewoon echt niet lekker). Giet de broccoli af , blus nog even af en giet wederom af. Doe de broccoliroosjes terug in de pan zonder water. Verhit wat olijfolie in een hapjespan, voeg het geperste teentje knoflook toe en bak de kip rondom mooi bruin, voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de reepjes kip dan in de pan met broccoli en voeg het kuipje zuivelspread met bieslook toe. Roer goed om en leg in een ingevette ovenschaal. Kluts de eieren doe er peper en zout door en voeg een scheut melk toe. Schenk het mengsel over de ovenschotel en verdeel de tomaat er over. Nu nog even ca. 25 minuten in de oven op 200 graden. Serveer met gebakken krieltjes. Heerlijk!
  Afbeelding invoegen