Chili sin carne
Een vegetarische variant op chili con carne. Al zou je een flinke vleeseter zijn, in dit recept mis je het vlees echt niet! In een handomdraai een smaakvolle vegetarische maaltijd op tafel!
Nodig voor 4 personen:
2 tenen knoflook, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
1 (grote) halve rode paprika (of 1 kleine heel), gesnipperd
250 gram champignons in grove plakjes of in vieren gesneden
1 courgette in blokjes gesneden
1 blik chilibonen (400 gram), uitgelekt,
halve afgestreken theelepel komijnpoeder
1klein blikje tomatenpuree (70 gram)
3 druppels Tabasco
1 klein kopje water
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Bereiden:
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok. Bak op een laag vuur de knoflook en de sjalotjes wat glazig. Voeg al roerend de paprika, champignons en de courgette toe. Ook het komijnpoeder kan er bij. Roerbak het geheel ongeveer 8 minuten op een middelhoog vuur zodat de groenten kunnen garen, maar niet te papperig worden. Voeg dan de tomatenpuree en de tabasco toe en schep het geheel lekker om. Nu kunnen de chilibonen er bij en het kleine kopje water (doe dit gedoseerd, zodat je kunt inschatten of het niet te waterig wordt, beter achteraf meer toevoegen dan een waterige chili!). Voeg peper en zout toe naar smaak en laat het geheel nog even 5 minuten pruttelen. Lekker serveren met witte rijst of stokbrood! Eet lekker! |