Couscoussalade

Een lekkere frisse mediterraanse salade. Heerlijk bij een stukje vlees, kip of vis of als salade bij de barbecue.
 
Nodig:
  • 150 gram couscous
  • halve rode paprika, in blokjes
  • halve groene paprika, in blokjes
  • halve komkommer, ongeschild, in blokjes
  • ca 15 takjes koriander
  • 120 gram fetakaas, verbrokkeld 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • klein blikje kikkererwten, uitgelekt (130 gr)
  • Peper en zout uit de molen
 
Bereiden:
Kook de couscous zoals op de verpakking staat en laat daarna goed afkoelen. 
Verwijder de onderste (lege) steeltjes van de takjes koriander en snijd de rest klein. Doe alle ingrediĆ«nten (behalve de fetakaas) bijelkaar en hussel goed door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak. Doe de salade in een grote kom en verbrokkel de feta er overheen. 

      Afbeelding invoegen