Kiekeboe ei
Dit is eigenlijk zo'n makkelijk recept dat het te
zot is om er een pagina aan te wijden. Maar het is bij ons thuis al
jaren een grote hit, dus mocht het hier niet ontbreken.
Heerlijk als laat ontbijt, lunch of brunch. "Het
Kiekeboe ei".
Nodig per persoon:
Steek
een rondje uit een sneetje brood met een bijvoorbeeld een glas. Het
losse rondje even apart leggen. Zet een koekenpan op het vuur met wat
bakboter in. Leg de boterham er in op laag vuur. In het gat wat je hebt
gemaakt breek je het ei. Strooi er wat zout en peper op naar smaak. Bak
het losse rondje mee. Na ca. 3 minuten draai je het sneetje (en het
rondje) om en deze bak je nog eens 3 minuten. Daar is je Kiekeboe ei!
Natuurlijk
kan je er nog wat mee spelen door er kaas op te leggen/strooien of wat
bacon mee te bakken en een bosuitje er over te verdelen.. Maar zo puur uit
de pan is dit eitje in al zijn eenvoud al echt volmaakt wat mij betreft ;-). |
|