Kipfilet in tomaten-spinaziesaus

Heerlijk mild, maar kruidig recept en binnen 25 minuten op tafel. 

Nodig voor 4 personen:
ca 300 gram kipfilet in blokjes
450 gram spinazie, grof gesneden in blokjes (diepvries) 
1 ruime theelepel gesneden koriander, vers is het lekkerst, diepvries kan ook,  anders gedroogd.
1 middelgrote ui, grof gesnipperd
1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
2 tenen knoflook, geperst
2, 5 theelepel Marokkaanse kipkruiden (verkrijgbaar bij toko of grote supermarkt)
Peper en zout
olijfolie
half kopje water
1 pak witte (basmati)rijst

Bereiden:
Verhit wat olijfolie in een hapjepan of wok en bak de kipblokjes samen met de knoflook, de ui en de kipkruiden mooi bruin. Voeg  de koriander toe en schep door de pan. Nu kunnen de  tomaten in blokjes en het half kopje water erbij.  Laat even een minuut zachtjes pruttelen. Doe het pak spinazie er door en laat weer zachtjes pruttelen tot de spinazie langzaam ontdooit en voeg tussendoor peper en zout toe naar smaak.
 
Bereid de rijst zoals op het pak beschreven.
Zodra de rijst klaar is kun je alles serveren. Heerlijk met een eenvoudige frisse salade. 
  Afbeelding invoegen