Kippensoep met prei en ballen

Kippensoep met ballen, het klinkt erg tegenstrijdig. Normaliter gebruik je kip met bot en al of kipfilet. Maar in deze soep heb ik het eens anders gedaan. Balletjes gehakt van kipgehakt leek me eens een leuke variant. En met recht, ik ben heel erg tevreden!
De vertrouwde smaak van kippensoep, maar de balletjes maken het net even anders. 

Nodig voor 4 -6 personen:
  • 1, 2 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 300 gram kipgehakt
  • halve eetlepel zout (niet te veel!)
  • 1 grote prei, in de lengte gehalveerd en dan in halve ringen gesneden
  • 4 eetlepels schelpjesvermicelli
  • Peper naar smaak
Bereiden:
Vul een pan met het water en de bouillonblokjes en verhit deze op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt, het paneermeel, het zout en de mosterd en wat peper naar smaak in een kom. Meng alle ingrediĆ«nten lekker met je handen zodat alles goed vermengd wordt. Draai kleine soepballetjes en Voeg de ze toe aan de bouillon. Voeg de vermicelli toe. Daarna mag de gewassen en gesneden prei erbij. Even kort laten koken (5 min.) op middeloog vuur. Het vuur mag nu uit, maar de pan laat je nog even een kwartiertje staan. Daarna is hij klaar om op te dienen. 

Tip: fruit ca 250 gram gesneden oesterzwammen (of paddelenstoelenmix) en voeg deze toe aan deze soep voor een extra bite!
 
Eet lekker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


  Afbeelding invoegen