Minipizza op bladerdeeg

Dit is een lekker en simpel "1 persoonspizzaatje" wat lekker luchtig blijft door het bladerdeeg.
Heerlijk als lunch met wat salade! 

Hieronder is een voorbeeld zoals ik heb hem gemaakt, maar je kunt natuurlijk eindeloos variƫren met kazen, vleeswaren, vis, groenten, (bos)uien, kruiden enz. Leef je uit!
Hieronder mijn variant.

Nodig per persoon: (als basis)
  • 1 vel bladerdeeg, ontdooit
  • klein blikje geconcentreerde tomatenpuree (70 gram)
  • 1 plak kaas
  • olijfolie
  • aluminiumfolie
en verder volgens mijn variant: (zie plaatje)
  • 1 plakje (kalkoen)salami
  • 2 plakken tomaat
  • 1 ei 
  • peper en zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een vel aluminiumfolie klaar en lak in deze even met wat olijfolie. Leg hierop het velletje bladerdeeg en smeer wat tomatenpuree op het bladerdeeg. Beleg dit met een plak kaas en een plak salami. Halveer de plakjes tomaat en leg deze in een rondje, zodat je een eitje in het midden kan breken. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet het pizzaatje 15 minuten in de oven. Na 15 minuten prik je met een vorkje het ei stuk en bak je het nog even 3 a 4 minuten verder, zodat het ei goed stolt.  
Eet smakelijk!  
 
   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen