New York cheescake

Dit is een wat ouder recept uit een Allerhande, het kost je wat tijd (maar geen moeite!) om te maken. Maar het is het wachten waard!
 
 Nodig:
  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 600 gram verse roomkaas (mon chou)
  • 2 eetlepels bloem
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraiche
Bereiden
 
Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Doe in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de monchou, bloem, suiker, eieren en crème fraiche in de keukenmachine tot het egaal is. Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.