New York cheescake
Dit is een wat ouder recept uit een Allerhande, het kost je wat tijd (maar geen moeite!) om te maken. Maar het is het wachten waard!
Nodig:
Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed de bodem van de vorm
met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Doe in een kom
en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over
de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd het
vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg
eruit. Meng samen met de monchou, bloem, suiker, eieren en crème fraiche
in de keukenmachine tot het egaal is. Schep in de vorm en strijk
glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. De cheesecake is
klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de
oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren
minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. |
|