Paprikasoep

Deze romige paprikasoep is heerlijk en bovendien kidsproof, dat komt echt door de milde romige smaak. 
 
Nodig voor 4 - 5 personen:
  • 2 middelgrote rode paprika's 
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 halve winterpeen
  • olijfolie
  • 2 tomaten (liefst roma of trostomaten)
  • 2,5 groentebouillonblokjes
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 afgestreken theelepels milde paprikapoeder (of gerookte paprikapoeder, bij toko verkrijgbaar)
  • Zout en peper
  • staafmixer
 
Bereiden:
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze grof in stukken, maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes. Was en snijd de tomaten in blokjes. Doe een flinke scheut (ongeveer 2 eetlepels) olijfolie in een soeppan voeg de winterpeen, de paprika, de tomaten, de sjalotjes en knoflook bijelkaar in de pan en bak zachtjes het geheel glazig in 10 minuten op een laag vuurtje. Voeg nu het water, de bouillonblokjes en het paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook en en laat het nog eens 10 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en pureer de groenten mooi glad. Roer als laatste de crème fraiche er door en pureer nog even kort. Voeg Zout en peper toe naar smaak. Lekker met Turks brood en hummus!
 
Serveertip: Scheur er nog wat verse basilicumblaadjes over bij het opdienen.
 


      Afbeelding invoegen