Pita-pizzareepjes

Lekker eten met simpele middelen, daar houden we hier van. Deze Pita-pizzareepjes zijn snel klaar en heerlijk bij de borrel, als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd of lekker bij een soepje. 

Nodig voor 4 personen:
3 pitabroodjes
2 eetlepels tomatenpuree uit een blikje
1 eetlepel olijfolie
1 halve theelepel Italiaanse (gedroogde) kruiden
1plak kaas in reepjes van ca. een halve centimeter gesneden (gebruik je een blok kaas, schaaf dan ongeveer 4 a 5 plakjes en snijd deze in reepjes )
peper en zout naar smaak

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kommetje door elkaar en bestrijk de pitabroodjes met het mengsel. Snijdt de plakjes kaas in reepjes en verdeel ze als een ruitjespatroon over de pitabroodjes. 
Bak ze af in maximaal 5 minuten. Als de kaas goed gesmolten is en de tomatenpuree lekker ingetrokken is, zijn ze klaar. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen zodat je ze in reepjes kan snijden zonder je vingers te branden! 

Tip: Dit is slechts een basis. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met deze reepjes door er bijvoorbeeld uienringen, plakjes olijf of wat je maar lekker vindt over te verdelen. Past je gekozen topping niet op een reepje? Snijdt ze dan in vieren of in halfjes! 

Afbeelding invoegen
      Afbeelding invoegen
 
 
 
Afbeelding invoegen