Rijstenkoekjes

Je weet het wellicht inmiddels;  Ik gooi liever niet onnodig eten weg, ik kan er altijd nog wel iets lekkers van maken. Rijst is zo'n goed voorbeeld. Je hebt maar weinig om er weer een heerlijke zoete dessert of tussendoortje van te maken!

Nodig voor ca 10 a 12 rijstenkoekjes:

  • 50 g rozijnen of krenten
  • 200 g  witte gekookte rijst
  • 2-3 eetlepels melk 
  • 2 eieren, geklutst
  • 50 g bloem2 eetlepels (ruwe riet)suiker, mag ook gewone suiker zijn
  • mespuntje 
  • kaneelpoeder
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • poedersuiker 

Bereiden:

Wel de rozijnen/kreneten 2-3 minuten in heet water. Dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, eieren, rozijnen, bloem, suiker  en kaneel tot een geheel. Verwarm de olie in een koekenpan en schep hierin drie bergjes van het mengsel. Bak de rijstkoekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze op een bord en stort er wat poedersuiker overheen. Eet lekker! Ook als ze afgekoeld zijn! 

Tip: Stroop is ook een heerlijk alternatief voor op de rijstenkoekjes  
  Afbeelding invoegen